je blog via je eigen server bewerken- een goed idee????

WordpressHet leek zo’n goed idee, het hosten van je blog op je eigen server in plaats van met deze web-applicatie. Soms zijn zulke ideeën niet veel waard. Wees toch tevreden met wat je hebt.

Na wat hulp van een vriend, (hartelijk dank daarvoor) draaide de boel wel maar ik kreeg mijn thema niet geïnstalleerd zoals ik het wou, ik kon de content niet uploaden want de plugins kreeg ik niet aan de praat en meer van dat soort shit. En om nu alles te gaan knippen en plakken, dat ging me toch net wat te ver. Bovendien krijg je dan de data van je berichten niet goed in het systeem.

Ik heb het spul eerst maar even uitgezet en een workaround gecreëerd want dit kost me wat teveel energie. Gisteravond tot in de kleine uurtjes bezig geweest om allerlei instellingen te veranderen en zoektochten op allerlei fora over wat er mogelijk aan de hand kon zijn maar niets hielp. Dus nu doen we het voorlopig maar weer met de good-old web-applicatie. die doet het tenminste en geeft mij precies wat ik wil zonder ingewikkeld geïnstalleer, foutmeldingen en wat dies meer zij.

Ik zie zojuist dat mijn hoster een speciaal wordpress-pakket heeft. Natuurlijk weer tegen extra kosten en een duurder abonnement  maar misschien dat dat werkt? Ik overweeg het te proberen.

Naschrift: Het wordpress pakket van mijn hoster bracht gelukkig de oplossing. Ben nu alweer jaren een tevreden gebruiker van wordpress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.