Tang blijft aan na lekken????

photo of gray faucet

Photo by Luis Quintero on Pexels.com

http://www.nu.nl/algemeen/2081735/pvda-kamerlid-paul-tang-bekent-lekken-begroting.html

Ik heb me deze week maar weer eens verbaasd over de vaderlandse politiek. Paul Tang lekt informatie, liegt er vervolgens over en blijft gewoon volksvertegenwoordiger. Mijn inziens zou er achter volks iets anders moeten staan. Vul het zelf maar in.

Ik vind het onbegrijpelijk dat een partij als de PVDA mensen die dergelijke dingen doen, gewoon aan laat blijven. Tang krijgt straf.  Straf?? Hij mag een maand lang niet het woord voeren over zijn beleidsterrein. Nou, oe, dat doet pijn.

Mijn inziens hadden ze hem moeten royeren. Waar blijf je als regeringspartij als je eigen partijleden het niet zo nauw nemen met afspraken, geheimhouding en het houden van je woord. Tang heeft al eerder er blijk van gegeven dat geheimen bij hem niet zo goed geheim blijven.

In het geval van een jaar geleden zou je nog kunnen spreken van een slip of the tongue maar het lekken van documenten naar RTL valt daar echt niet onder. En daar vervolgens over liegen helemaal niet! Dankzij GeenStijl kwam het een en ander aan het licht.

De politiek geeft weer eens een slecht signaal af. De mond vol over normen en waarden maar ondertussen laten ze zo iemand als Tang gewoon zitten en geven ze hem een zogenaamde straf. Hij mag een maand lang niet praten over zijn beleidsterrein.

Het is ook opvallend hoe rustig journalistiek Nederland zich houdt. Een beetje gezapig werd er op het hele geval gereageerd. Begrijpelijk natuurlijk want journalistiek Nederland heeft belang bij dergelijke mensen die lekken. Dat is handig want zodoende kan je nog eens met een scoop scoren als televisiezender/programma/krant/internetbedrijf.

Tang heeft zijn excuses aangeboden aan de kamervoorzitter en gaat dat ook aan de MP doen. Nou, dat is wel het minste. Mijn inziens moet hij excuses aan het Nederlandse volk aanbieden envervolgens  gewoon z’n biezen pakken. Dergelijk gedrag past een kamerlid gewoon niet.

Erg slim is het allemaal ook niet, het gelek. Slimme politici laten voor zich lekken en laten  dat gedoseerd doen en laten met name die info naar buiten komen die hen strategisch goed past zonder dat er te achterhalen valt dat de informatie bij hen weg komt.

Maar goed: het bovenstaande zal allemaal wel niet gebeuren. We kunnen dus maar een ding doen: bij de volgende verkiezingen in ieder geval NIET stemmen op Paul Tang. Die heeft bewezen dat hij niet de waarheid spreekt (cq de kamer verkeerd heeft voorgelicht)  (zo heet liegen in parlementair Den Haag) en dus niet voldoet aan de normen- en waardenset van premier Balkenende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *