Dag der regenbogen

Het was vandaag een dag der regenbogen. Gedurende de dag met veel regen en zo nu en dan een zonnetje, zag ik meer dan tien regenbogen.

Foto door: https://unsplash.com/@zoltantasi

Na meer dan 50 jaar wachten, was het vandaag eindelijk zover. Ik trof ‘s middags in een berm van de A50, zo’n 5 km voor Zwolle het einde van een regenboog aan. Een wens ging in vervulling waarvan ik al lang vergeten was dat ik hem ooit had gehad.

Lang, lang geleden droomde ik van die pot met goud. Iets minder lang geleden had ik natuurlijk geleerd dat die niet echt bestaat. Maar toch verwacht je nog steeds iets van waarde aan te treffen bij dat uiteinde. Maar helaas, it vanished in thin air, zouden de Amerikanen zeggen. Niets was minder waar. Het uiteinde van de regenboog loste inderdaad op in dunne lucht. Weer een illusie armer reed ik verder.