Schiphol – vliegtuigramp

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crash_Turkish_Airlines_TK_1951_wreck.jpg

Vandaag leek de geschiedenis in te gaan als weer een grijze dag op kantoor. Tot het moment dat het bericht via de radio mijn kantoor binnenkwam dat er een ernstig vliegtuigongeluk was gebeurd bij Schiphol. Verschrikkelijk.

De media waren er snel bij en deden verslag. Via twitter ging er een eerste bericht de lucht in en al snel zat CNN op het spoor en bracht de eerste beelden.  Het nieuws moest tenslotte worden gebracht en tegelijkertijd moest de honger naar nieuws worden gestild.

Tegenstrijdige berichten volgden: de situatie was niet best, negen mensen waren overleden. Anderen zeiden: het had erger kunnen zijn maar dat is natuurlijk maar ten dele waar. Het persoonlijk drame blijft namelijk groot.  De door de mens uitgevonden moderne techniek heeft de mensheid al veel gebracht maar zal altijd ook risico’s met zich mee blijven brengen.

Mijn gedachten gaan uit naar nabestaanden van de slachtoffers, gewonden die vechten voor hun leven en overlevenden die het beeld van deze gebeurtenis vermoedelijk nooit meer van hun netvlies kunnen krijgen. Ik wens hen sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *