Mexicaanse griep is een hype

Het is opvallend dat er bij de Mexicaanse griep in de pers nauwkeurig bijgehouden wordt hoeveel dodelijke slachtoffers er te betreuren zijn. Van gewone griep lees je hier bijna nooit wat over. Ik vraag me wel eens af hoe zich dat tot elkaar verhoudt maar daar hoor je niemand over. Het zal me niet verbazen dat er bij een gewone griepgolf ook heel wat dodelijke slachtoffers vallen maar schijnbaar is dat nu niet interessant want dat vindt men geen nieuws. Ik denk dat we nog raar op zouden kijken als dat wel gebeurt. Ik vermoed namelijk dat het er meer zijn dan dat we denken maar ja, een gewone griep is natuurlijk geen nieuws en de dodelijke slachtoffers daarvan ook niet. Een griep met een naam die qua dna-structuur wat afwijkt is natuurlijk veel belangrijker….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *