Mijn belevenissen met de rekenaar in 17 jaar deel II

Photo by: https://unsplash.com/@supersnapper27

Ondertussen waren Apple en Commodore ook op de markt. Lage bekendheid maar een tien keer mooiere interface dan MS dos, de schoenendoossoftware. Symbolen in plaats van tekst. De grafische schil was er maar microsoft kon alleen maar (slecht) kopiëren. Commodore maakte prachtige bewerkingen van video mogelijk zoals ondertiteling. Tegenwoordig lach je er misschien om maar toen was dat echt wel wat dat je net als op tv een naam onder een persoon kon laten verschijnen.

Aangekomen op de universiteit kwam ik in aanraking met het fenomeen mail. En met Gopher, de voorloper van internet. Internet was er toen ook al maar met Gopher kon je geweldig zoeken. De zoekmachines waren toen nog niet zo goed als nu (alhoewel er veel minder te indexeren viel). De eerste ervaringen met de  mail (Pegasus mail)  waren prettig en het  bestaat nog steeds. Alleen, wie moest je in vredesnaam mailen? Buiten de universiteit waren er nog niet zoveel mensen met mail. Er waren zelfs speciale cursussen om met mail om te gaan. het symbool @ had toen nog een onbekende waarde.  Het is bijna niet meer voor te stellen want tegenwoordig is het een ingeburgerd begrip. Je ziet het apenstaartje (wie noemt dit symbool nog zo??) en je weet meteen, dat zal wel een e-mailadres

zijn.

En ach nu is er zoveel meer. Social media, alles met een i- ervoor, eindeloze apps, Ios, Android, mobiel internet (daarvan konden we toen alleen dromen). Wat kan tijd toch snel gaan in een mensenleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *