OVee-vervoer

O-vee vervoerVandaag toch maar weer eens het Nederlandse Ovee-vervoer getest.  Mijn vooroordeel is nog altijd dat het gemiddelde dier in Nederland beter wordt vervoerd dan mensen en helaas werd dat gisteren en vandaag weer bewaarheid. Daar waar een varken een eigen individuele sta-plek met individuele airco heeft (ventilator) moeten wij het in Nederland doen met een sta-plek op een stampvol balkon en daar moet je dan nog vet voor betalen ook. Je hebt als reiziger echter wel het voordeel dat je na de reis zelf kunt bepalen waar je heen gaat en dat is natuurlijk voor het gemiddelde varken wel anders. Maar ja, dat varken hoeft dan weer niet te betalen.

Kan de NS niet weer de derde klas invoeren (dan kan de eerste wel weg, zit vaak toch niemand)? En die reserveren voor allerlei korting/studentenkaart etc – houders. Die betalen peanuts maar nemen wel alle zitplekken in beslag. Kan ik weer staan terwijl ik vet betaal. Ik hoor u zeggen: waarom reis je dan niet 1e klas? Nou, ook dat heb ik geprobeerd en dan kwam ik soms alsnog in de tweede klas terecht omdat dat de enige plaats was waar nog plek was…. Bovendien vind ik de prijs van eerste klas echt belachelijk. Dat slaat al helemaal nergens op.

En dan de viesheid in zo’n trein. Naar de vloer moet je al helemaal niet kijken. Nieuw initiatief: sms-en als het smerig is in de trein. volgens mij is dat de omgekeerde wereld. Je kunt de boel toch ook gewoon schoonhouden???? Nee, het moet eerst een vieze bende zijn, dan ga ik sms-en en dan komt er een schoonmaakploeg. En nu we het toch over viesheid hebben. Nederland wordt steeds viezer. op de meeste werkplekken is het al een stoffige vieze bende en dat ligt niet aan de schoonmakers. Die kunnen nu eenmaal niet in 3 minuten een kantoor schoonmaken, stofzuigen en nat afnemen. Maar ja, eerlijk handwerk mag tegenwoordig niks meer kosten. De werkgever heeft liever iedereen met stofallergie thuiszitten…..

Voorlopig houd ik dus toch de auto aan. scheelt me ook de nodige verkoudheden want al dat geproest op minder dan een meter afstand zorgde voor twee verkoudheden achter elkaar. Zit nu al vier weken te snotten dankzij een paar treinreizen. volgens sommigen zal dat dan goed zijn voor de weerstand maar daar geloof ik geen bal van. voorkomen is beter dan genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *