TT: u maakt inbreuk op merkrecht/verspreiding illegale software


Wij hebben uw advertentie helaas moeten verwijderen, omdat een eigenaar van
intellectuele eigendomsrechten ons in een ondertekende verklaring heeft laten
weten dat hiermee inbreuk wordt gemaakt op een auteursrecht, handelsmerk of
ander recht.

Zoals bepaald in onze gebruiksvoorwaarden, zijn advertenties die inbreuk maken
op intellectuele eigendomsrechten, zoals auteursrecht en merkenrecht, niet
toegestaan op Marktplaats.nl. Dergelijke advertenties worden door de wet
verboden en ook onze beleidsregels staan ze niet toe. Klik op de volgende link
als u meer wilt weten over de samenwerking tussen Marktplaats.nl en eigenaars
van intellectuele eigendomsrechten:

blablabla

Soms begrijp ik dingen niet. Wil ik een gps-muis en software verkopen samen met mijn palm Centro op marktplaats van het bekende merk beginnend met de twee T’s. T..T..

Krijg ik een mail van marktplaats dat T..T.. vindt dat er inbreuk gedaan wordt op hun merkrecht, dat ik illegale software verspreid, weet ik veel wat.

Als ik wat lees in de voorwaarden van marktplaats, dan begrijp ik dat men bij T.. T.. vermoedt (maar ook niet meer dan dat) dat ik illegale software verspreid.

Schijnbaar weten die lui bij T.. T.. niet dat het gewoon legale software betreft met daarbij een GPS-muis van hun eigen merk die samenwerkt met de Palm Centro die ik te koop aanbood.

Maar in plaats van even een mailtje naar de eigenaar (mij) te sturen om het een en ander te verifieren, sturen ze wel een mail naar marktplaats met als gevolg dat ik nu daar een slechte naam krijg omdat zij hun werk niet goed doen.

Ik bedoel, je kan mij toch ook een mailtje sturen of ik even aan kan tonen dat ik die software legaal heb. Ik heb het nota bene twee keer betaald omdat ik de eerste kaart door een crash was kwijt geraakt en geen backup had gemaakt. Dus hoezo illegaal??

Maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat er helemaal geen mens aan het hele gedoe te pas komt. Volgens mij laten ze gewoon een zoekrobot op marktplaats los en als er dan geen hardware product van hen in de advertentie voorkomt, hop mailtje de deur uit. Punt is alleen dat mijn naam bij marktplaats zo onterecht zwart wordt gemaakt. Ik verspreid geen illegale software maar ik wil gewoon dat apparaat met bijbehorend navigatiesysteem verkopen. Of zou het gebruik van de naam T.. T.. het probleem zijn. Nou, dat zou helemaal het toppunt zijn. Dan krijg je teksten als:

… inclusief GPS-muis en software van een alhier te lande bekend merk met de twee T´s. Nadere informatie bij de verkoper te verkrijgen….

Zal mij benieuwen of ze daar ook bezwaar tegen hebben. Ik heb ze een mail gestuurd. Als ze niet reageren, dan ga ik ze voor het leven boycotten…

Gelukkig reageren ze toch. Schijnt dat ik een plaatje van de een of andere product-kaart erbij moet tonen en dan ook nog eens de middelste vijf cijfers af moet plakken (want anders kan iemand anders mijn code gebruiken). Nou, zal mij benieuwen of die spy-bot dat ziet. We zullen het nog eens proberen. Als ze nou rechtstreeks een mail naar je sturen ipv zo’n nietszeggende mail van marktplaats waarbij ik zelf uit moet zoeken wat er nu aan de hand is. Ad is weer verwijderd, kan ik alles opnieuw doen. Ik denk dat ik ze beide maar eens ga boycotten. marktplaats zeurt me ook teveel. Hebben ze een slechte categorie-indeling, krijg je op je kop omdat een muziekinstrument volgens hen in de verkeerde categorie staat. Ja, bied dan de juiste categorieën aan!

Maar ja, ik snap het ondertussen wel. Bij de Palm Centro staat de software op een geheugenkaartje en dan kun je er zo bijkomen. En dan zijn ze bang dat je een CD en kopie maakt en dan de software verkoopt. Tsja, dan moet je de boel beter beveiligen. Zijn mijn inziens best wel manieren voor. En ja, die software voor de Palm daar is me een markt voor…… NOT!

Laat die gasten toch eens zorgen dat hun software voor de iphone goed werkt. TomTom voor de iphone eraf gegooid. Ik gebruik wel navigon. Zoek het uit met je gezeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *